Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 21

Ebola
Guinee, Sierra Leone en Liberia hebben te maken met de dodelijkste ebola-uitbraak ooit. Er stierven al 660 patiënten aan de ziekte en meer dan 1093 patiënten zouden besmet zijn. De verspreiding is bijzonder moeilijk tegen te gaan: zorgverleners krijgen moeilijk toegang tot de besmette gebieden en een remedie is niet voor handen.  Prof. infectieziekten Bob Colebunders komt naar de studio.

Igor Strelkov
De leider van de rebellen in Donetsk, Igor Strelkov wordt omschreven als een bloeddorstige ultranationalist die terug wil keren naar het Rusland van een eeuw geleden. Na het neerhalen van de rampvlucht MH17 twitterde Strelkov dat ze een transportvliegtuig van het Oekraïense leger hadden neergehaald, een tweet die achteraf verwijderd werd. Wie is Igor Strelkov?

Arabische liefde
Hoe zou het zijn als alle mensen op aarde een relatie zouden beginnen met iemand van een andere cultuur, etniciteit of religie? Dat was het uitgangspunt voor de nieuwe reeks Arabische Liefde die vanavond op Canvas start. We spreken in de studio met makers Majd Khalifeh en Senne Dehandschutter.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren 30 juli om 19:59
  • Vandaag 31 juli om 00:09
  • Vandaag 31 juli om 09:00

Reeks 2014 (zomer)

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

42 afleveringen