Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 20

Aflevering 20

Sancties tegen Rusland
Vandaag besliste de Europese Unie opnieuw over financiële sancties tegen enkele prominente Russen. Sergej Mironov staat ook op de lijst, hij is een Russische parlementslid dat het wetsvoorstel lanceerde dat de annexatie van de Krim mogelijk maakte. NOS kon met hem spreken in Moskou.

Israëlisch label
Dadels, advocado’s, olijven,…binnenkort kunnen ze voorzien worden met een label indien ze uit de Palestijnse bezette gebieden komen. De bedoeling van het label is om de consument bewust te laten kiezen of hij goederen wil kopen uit de bezette gebieden. Warenhuizen zullen weliswaar niet verplicht worden om het label te gebruiken. We spreken met ontslagnemend minister van Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte.

Smartphone voor kinderen
Binnenkort komt er een nieuwe smartphone op de markt speciaal voor jonge kinderen tussen 3 en 12 jaar. De ouders kunnen bepalen hoe lang en wanneer de smartphone gebruikt kan worden en staat volledig onder controle van de ouders. Een goede zaak of niet, de meningen zijn verdeeld.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Vandaag 29 juli om 19:59
  • Vandaag 29 juli om 23:55
  • Morgen 30 juli om 09:00

Reeks 2014 (zomer)

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

42 afleveringen