Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 98

Jyrki Katainen
De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Jyrki Katainen kwam naar onze studio. Hij benadrukte hoe hij Vlaamse kmo’s wil steunen en op die manier jobs creëren. Daarmee verdedigt hij het investeringsplan van Juncker. Annelies polste ook naar de samenwerking met Griekenland.

Spanje koos verandering
In Spanje hebben de regionale en gemeentelijke verkiezingen een politieke aardverschuiving van formaat opgeleverd. De conservatieve PP van premier Mariano Rajoy en de sociaaldemocratische partij PSOE verliezen veel stemmen aan de 'indignados'-partij Podemos en het nieuwe liberale Ciudadanos. Wat er in de praktijk verandert in Spanje bespreekt correspondent Sven Tuytens (vanuit Madrid).

Vande Lanotte burgemeester
Johan Vande Lanotte (SP.A) wordt binnenkort de nieuwe burgemeester van Oostende. Hoe kijkt de Oostendse SP.a naar de wissel? En liggen de Oostendenaars er wakker van? Pieterjan De Smedt verbleef een dag aan de kust.

A beautiful mind
De Amerikaanse wiskundige en Nobelprijswinnaar John Forbes Nash kwam dit weekend om in een verkeersongeluk. Hij was 86 jaar. Nash werd bekend bij het brede publiek dankzij de Oscarwinnende film over zijn leven: ‘A beautiful mind’. We laten ons leiden door de film en kijken naar zijn verdiensten voor de wiskunde.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren om 19:59
  • Gisteren om 00:26
  • Vandaag om 09:00

Reeks 2015

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

74 afleveringen