Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 122

Rusland vs. Oekraïne
Het Oekraïense regeringsleger heeft zich teruggetrokken van de luchthaven van Loehansk nadat er een hele nacht gevochten werd met de pro-Russische rebellen. De Oekraïense president Petro Porosjenko beschuldigt Rusland intussen van rechtstreekse en openlijke agressie tegen zijn land. We gaan live naar Olaf Koens, onze correspondent in het Oekraïense Donetsk, en praten over de recente gebeurtenissen.

Hilde Crevits tijdens eerste schooldag
Het is u vandaag ongetwijfeld niet ontgaan: voor heel wat jongeren is een nieuw schooljaar aangebroken. Voor Hilde Crevits (CD&V) betekent dit een hoogdag, want het is ook haar eerste schooldag als Vlaams minister van Onderwijs. Wij liepen één dag lang in het spoor van de minister.

Politieke EU-puzzel
Europa is duidelijk: België krijgt nog drie dagen om uit te maken wie het voordraagt als kandidaat voor de Europese Commissie. Dat heeft de toekomstig voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker op de Europese top aan premier Di Rupo meegedeeld. In de studio praten we met wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch over deze politieke puzzel voor gevorderden.

Vrouwen in het leger
Vanaf 2015 zal Noorwegen het eerste land in Europa en binnen de NAVO zijn dat de militaire dienstplicht niet beperkt tot mannen, maar ook verplicht voor vrouwen. En in tegenstelling tot wat u misschien denkt, was het een groep jonge Noorse feministes die campagne voerden voor wat zij zien als een volgende stap in de gelijkstelling van mannen en vrouwen.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren 1 september om 19:59
  • Vandaag 2 september om 00:05
  • Vandaag 2 september om 09:00

Publiek

Op donderdag 4 september viert Terzake zijn 20ste verjaardag tijdens een extra lange uitzending met publiek. Wil je er graag bij zijn? Vul dan snel onderstaand formulier in.

(Het publiek wordt om 19:00 op de VRT verwacht en krijgt ook een drankje aangeboden.)

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen