Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 138

IS gebombardeerd in Syrië
De Verenigde Staten en hun partners uit de Arabische Wereld zijn begonnen met het bombarderen van IS in Syrië. Wie zijn de bondgenoten? Dat bekijkt Lauwke Vandendriessche. In de studio praat Annelies met professor Internationale Politiek Rik Coolsaet (UGent).

Parkeerplaatsen voor gehandicapten
Omdat 40.000 boetes per jaar en allerlei sensibiliserende acties schijnbaar niet volstaan om voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap vrij te houden, pakt de Vlaamse overheid uit met 'Parkeerkunst'. Karine Claassen ging op stap met mensen die dagelijks slachtoffer zijn van onterecht ingenomen parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Hernieuwbare energie is populair
De Amerikaanse familie Rockefeller, die steenrijk werd dankzij de olie-industrie, keert de oliesector de rug toe en kiest resoluut voor hernieuwbare energie. Een mooi gebaar uit het hart? Of is hernieuwbare energie nu gewoon lucratiever? Expert in globaal energiebeleid Thijs Van de Graaf (UGent) komt naar de studio.

Viaducten in steden
Horen viaducten nog thuis in onze steden? Steven Decraene stelde zich de vraag naar aanleiding van het afbreken van het Reyersviaduct in Brussel. Wat zijn de alternatieven en wat met de andere, bestaande viaducten?

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren 23 september om 19:59
  • Vandaag 24 september om 01:04
  • Vandaag 24 september om 09:00

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen