Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 45

Wie wordt het Europese boegbeeld van de Europese Volkspartij? Wie volgt José Manuel Barroso op en strijdt voor de plaats van voorzitter van de Europese Commissie? Daarover kwam de EVP vandaag samen in Dublin. Pieterjan De Smedt volgde het congres waar zelfs Bono een spreker was. In de studio ontvangen we Marianne Thyssen (CD&V).

Ivan De Vadder vertelt wat hem deze week opviel in de Wetstraat.

We moeten vijf keer minder suiker eten. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie. Dirk Van Zundert ging samen met voedingsexpert Patrick Mullie (VUB) naar de supermarkt om ons voedsel en onze dranken eens te analyseren.

Afgelopen week namen we afscheid van Jan Hoet. Als vrijdagsgast hebben we zijn zoon Jan Hoet Junior uitgenodigd. Hoe zal hij zijn vader herinneren en hoe zal de kunstwereld nu verder evolueren?

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Vrijdag 7 maart om 19u59
  • Vrijdag 7 maart om 23u50 (herhaling)
  • Zaterdag 8 maart om 09u00 (herhaling)

Verkiezingsuitzending bijwonen?

In de aanloop naar de verkiezingen licht Terzake de verschillende politieke partijen door. Wat deden ze goed en slecht? Welke ministers verdienen goede en slechte punten? Ook de verschillende niveaus komen aan bod: federaal, Vlaams en Europees. Wat hebben de regeringen gepresteerd? En wat zijn de grote uitdagingen voor hun opvolgers? Kortom, alles om een helder zicht te krijgen op de partijboegbeelden en hun plannen.

Wil je graag een uitzending live meemaken? Schrijf je dan snel in:

Nieuw op vrijdag

Terzake pakt uit met een vernieuwde vrijdageditie. Uiteraard is er op vrijdag nog altijd een kijk op de actualiteit. Het verhaal van de dag en achtergrond bij het nieuws zijn vaste ingrediënten. Maar daarnaast zijn er ook twee nieuwe rubrieken: De blik van Ivan en Het vrijdaggesprek.

De blik van Ivan

Johnny Thijs stapt op. Minister Labille mag het in het parlement komen uitleggen. Forse taal voor de microfoons. Twitter slaat op hol. De Wetstraat in galop. Om het politieke spel beter te begrijpen is het vaak bijzonder verhelderend om even op de pauzeknop te drukken en terug te blikken. Zeker met verkiezingen in het vooruitzicht. Terugblikken en bijleren. Door de ogen van iemand die politiek eet en drinkt. Iemand met een gedacht.

 

Voortaan laat Ivan De Vadder elke vrijdag bij Annelies of Lieven zijn licht laten schijnen over de politieke actualiteit van de afgelopen week. Aan de hand van opmerkelijke uitspraken en beelden.

Het vrijdaggesprek

Maar er is meer dan politiek. Terzake wil op vrijdag ook eens langer kunnen praten met een man of vrouw die zich tijdens de afgelopen week heeft doen opmerken. Of met iemand die een interessant verhaal heeft dat wat ondergesneeuwd raakte. Een langer gesprek dan gebruikelijk. Met CEO Marc Saverys over zijn mammoetinvestering bijvoorbeeld, met Minister Labille over Johnny Thijs, met de coach van de onze volleybalvrouwen…

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen