Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 16

Vlaams regeerakkoord
Vandaag gaven de N-VA, CD&V en Open VLD een persconferentie over hun regeerakkoord. ‘Vertrouwen, verbinden en vooruitgaan’, dat zijn de kernwoorden voor deze Vlaamse regering. Jonas Muylaert bekeek het regeerakkoord. In de studio ontvangt Kathleen onderhandelaars van het akkoord.

Kamikaze
De Zweedse coalitie op federaal vlak met N-VA, CD&V, Open VLD en MR lijkt in de steigers te staan. Er wordt gezegd dat deze coalitie voor de MR tot een kamikaze zal leiden. Dirk Van Zundert ging in Wallonië polsen hoe men daar naar deze formatie kijkt.

Nederland in rouw
Vandaag houdt Nederland een dag van nationale rouw voor de slachtoffers van vlucht MH17. Rond 16u kwamen de eerste stoffelijke overschotten toe in Eindhoven vanuit Oekraïne. Steven Decraene volgde de gebeurtenissen in Nederland heel de dag op. Kathleen praat erover met Peter Vandermeersch, de hoofdredacteur van NRC.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren 23 juli om 19:59
  • Vandaag 24 juli om 00:49
  • Vandaag 24 juli om 09:00

Reeks 2014 (zomer)

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

42 afleveringen