Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 132

Aanpak IS
In Parijs praten vertegenwoordigers van verschillende landen over een internationale coalitie tegen Islamitische Staat. Maar wat doe je als je als familie rechtstreeks te maken krijgt met een ontvoering door IS? De familie van slachtoffer James Foley werd door de Amerikaanse regering onder druk gezet om geen losgeld te betalen. Karine Claassen bekijkt hoe onderhandelingen met terroristen of ontvoerders gebeuren. Over de internationale aanpak praat Annelies met Kamerlid Theo Francken (N-VA).

Groen volgens kandidaat-voorzitter
Vlaams parlementslid Elke Van den Brandt is kandidaat om voorzitter te worden bij Groen. Stef Meerbergen ging met haar en haar running mate, Kamerlid Wouter De Vriendt praten over de toekomst van hun partij.

Franse politieke moeilijkheden
Wat is er aan de hand met de Franse politiek? De populariteit van President Hollande en zijn Parti Socialiste is erg beperkt. En bij de UMP vinden ze niet de juiste snaar om het beleid aan te vallen. Wie wel goed scoort, is het extreemrechtse Front National. Pieterjan De Smedt sprak met voorzitter Marine Le Pen over de toestand in Frankrijk. Nadien toetst Annelies het geschetste beeld af bij Frank Renout, correspondent in Parijs.

Nederlandstalig onderwijs als redding
Steeds meer Brusselse allochtonen sturen hun kinderen naar een Nederlandstalige school. Daardoor denken ze hun kinderen meer kansen te geven op een goede toekomst. Pieterjan De Smedt sprak met twee gezinnen die de keuze maakten.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren 15 september om 19:59
  • Vandaag 16 september om 00:04
  • Vandaag 16 september om 09:00

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen