Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 40

Moslimmagazine ‘Aya’
‘Aya’ wordt het eerste lifestyle magazine in Vlaanderen gemaakt door, maar zeker niet alleen voor moslima's. Onze reporter sprak met bezielster Kawtar Najjar.

Schandaal in Rotherham
Het Noord-Engelse Rotherham staat in rep en roer. Niet minder dan 1400 kinderen zouden er in de periode tussen 1997 en 2013 ontvoerd, mishandeld en misbruikt zijn door Pakistaanse bendes. Dat staat te lezen in een onafhankelijk rapport dat gisteren bekend werd gemaakt. We praten met onze correspondente in Londen Lia van Beckhoven over hoe de Britten op dit onthutsende nieuws reageren.  

Hebben wij nog een leger nodig?
In een periode waar forse besparingen op de onderhandelingstafel liggen, vraagt defensie extra middelen voor de uitbouw van haar arsenaal. Maar heeft België wel nog zo'n arsenaal nodig? In de studio praten we met prof. Sven Biscop, lid van het Egmont Instituut voor Internationale Betrekkingen.

My first rifle
In de Amerikaanse staat Arizona heeft gisteren een negenjarig meisje per ongeluk haar schietinstructeur doodgeschoten. Dat gebeurde op de ‘Bullets and Burgers’-schietbaan toen het meisje aan het oefenen was met een automatisch Uzi-pistool. Maar is het wel verstandig om kinderen met wapens te laten ‘spelen’?

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Vandaag 27 augustus om 19:59
  • Morgen 28 augustus om 00:09
  • Morgen 28 augustus om 09:00

Reeks 2014 (zomer)

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

42 afleveringen