Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 166

De Afrikaanse lente van Burkina Faso
Burkina Faso is normaal een baken van rust en stabiliteit maar de afgelopen dagen stond het land in vuur en vlam. De president, Blaise Compaoré is vandaag afgetreden na aanhoudende onlusten. Binnen de 90 dagen zouden er vrije en transparante verkiezingen worden georganiseerd. Assita Kanko, MR-Politica afkomstig uit Burkina Faso komt naar onze studio.

Karel De Gucht
Vandaag was het de laatste dag van Karel De Gucht als Europees Commissaris voor Handel.  Na 35 jaar actief te zijn geweest op het nationale en internationale politieke toneel keert hij terug naar de gemeenteraad van Berlare. Pieterjan Desmedt volgde De Gucht tijdens zijn laatste week als Eurocommissaris.

Hete herfst?
Onze vrijdaggast is ACV-voorzitter Marc Leemans. Hoe kijkt hij naar de geplande federale inleveringen en de afgelopen vakbondsweken?

Francine Harts
Ze was één van de eerste vrouwelijke politieagentes in Brussel en jarenlang was ze een populaire wijkagente in Sint-Joost-ten Node. Francine Harts, 66 jaar moet met veel spijt in het hart met pensioen gaan. Lauwke Vandendriessche ging mee op pad tijdens haar laatste dag.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren om 19:59
  • Gisteren om 00:32
  • Vandaag om 09:00

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen