Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 97

In gesprek met Van Overtveldt
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) kwam deze maand meermaals in de media. Gisteren nog raakte bekend dat hij de bevoegdheid Fiscale Fraudebestrijding overneemt van staatssecretaris Elke Sleurs, en eerder deze maand verklaarde de minister dat 'de zomervakantie geen strikte deadline is voor de taxshift'. Welke visie schuilt achter deze ingrepen? We vragen het aan de minister zelf.

De politieke week
Het was opnieuw amusant vertoeven in het politieke landschap deze week. Premier Michel die verklaarde 'zich vergist te hebben in de N-VA', er waren discussies rond bevoegdheidsoverschreiding, en er is 'het dilemma van de N-VA'. Opnieuw meer dan genoeg voer voor analyse door journalist Ivan De Vadder.

Goedkope propere lucht
BioOrg, een start-up van twee Belgen, wil de hoge kost die vervuilde lucht met zich meebrengt tegengaan. De Wereldgezondheidsorganisatie berekende dat zo’n lucht Europa 1.600 miljard euro per jaar kost. BioOrg kwam daarom op de markt met een spray van goede bacteriën. Lauwke Vandendriessche ging kijken hoe dat precies in z’n werk gaat en trok samen met BioOrg naar het ballenbad van IKEA.

Vrijdaggast
Hein Vanhaezebrouck, de man die Gent een delirium bezorgde, komt naar onze studio. De trainer bezorgde AA Gent gisteren hun allereerste Belgische landstitel in het voetbal. De kans is groot dat hij zichzelf zo tot eeuwig Gents legende kroonde. Hoe beleefde hij de titelstrijd en hoe ziet hij de toekomst nu AA Gent de Champions League in de ogen kijkt?

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren om 19:59
  • Gisteren om 02:04
  • Vandaag om 09:00

Reeks 2015

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

74 afleveringen