Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 181

Regionale stakingsactie
Pieterjan De Smedt ging op stap door Antwerpen met politici Yasmine Kherbache (SP.a) en Annick De Ridder (N-VA). Kunnen ze begrip opbrengen voor elkaars standpunt? Ferre Wyckmans (ACV) komt naar de studio. De CEO van Exmar en voorzitter van de Vlaamse havenvereniging, Nicolas Saverys, reageert via satellietverbinding.

Ook in Henegouwen werden acties ondernomen. Dirk Van Zundert ging luisteren naar de bekommernissen. Zijn die dezelfde als bij hun Vlaamse collega’s?

Cricketbat met gevolgen
Een Pakistaanse familie dreigt het land te moeten verlaten door de nasleep van een opsporingsbericht. In het bericht was de zoon van het gezin te zien met iets wat lijkt op een wapen, maar het blijkt om een cricketbat te gaan. De vader werkt op de Pakistaanse ambassade en zijn werkvergunning werd meteen ingetrokken. Willem Van Mullem sprak met de familie.

50 jaar Rode Draak
Het is vandaag precies vijftig jaar geleden dat operatie 'Rode Draak' plaatsvond in Congo. Belgische en Amerikaanse troepen maakten daarbij een einde aan de gijzeling van meer dan 1.600 mensen in Stanleystad, het huidige Kisangani. Peter Verlinden sprak met een Belgische parachutist en een Congolees die bevrijd werd.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Zondag 24 november om 19:59
  • Maandag 25 november om 00:17
  • Gisteren om 09:00

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen