Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 78

(Nog?) geen oplossing voor Arcospaarders
Het Grondwettelijk Hof zou zich vandaag uitspreken over de staatswaarborgen voor de coöperanten van Arco. Die uitspraak is uitgesteld. Wordt de zaak bewust over de verkiezingen getild?

Werkomstandigheden textielsector
Exact een jaar geleden stortte een kledingfabriek in Bangladesh in. Bij het ongeluk vielen meer dan duizend doden. Zijn de werkomstandigheden voor textielarbeiders een jaar later verbeterd?

Overlast door kankerpatiënten?
In Gent dienden twaalf buren een bezwaarschrift in tegen drie kankerpatiënten wegens overlast. Thomas De Graeve sprak met de buren. Rik Torfs  ergert zich aan het ‘not in my backyard’-principe.

Vlamingen vs. Walen?
We lieten de federale stemtest uitvoeren door een representatief panel van Vlamingen en Walen. Daaruit blijkt dat we, ondanks de verschillen, toch vaak hetzelfde denken. 

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Woensdag 24 april om 19u59
  • Donderdag 25 april om 02u01 (herhaling)
  • Donderdag 25 april om 09u00 (herhaling)

Verkiezingsuitzending bijwonen?

In de aanloop naar de verkiezingen licht Terzake de verschillende politieke partijen door. Wat deden ze goed en slecht? Welke ministers verdienen goede en slechte punten? Ook de verschillende niveaus komen aan bod: federaal, Vlaams en Europees. Wat hebben de regeringen gepresteerd? En wat zijn de grote uitdagingen voor hun opvolgers? Kortom, alles om een helder zicht te krijgen op de partijboegbeelden en hun plannen.

Wil je graag een uitzending live meemaken? Schrijf je dan snel in:

Nieuw op vrijdag

Terzake pakt uit met een vernieuwde vrijdageditie. Uiteraard is er op vrijdag nog altijd een kijk op de actualiteit. Het verhaal van de dag en achtergrond bij het nieuws zijn vaste ingrediënten. Maar daarnaast zijn er ook twee nieuwe rubrieken: De blik van Ivan en Het vrijdaggesprek.

De blik van Ivan

Johnny Thijs stapt op. Minister Labille mag het in het parlement komen uitleggen. Forse taal voor de microfoons. Twitter slaat op hol. De Wetstraat in galop. Om het politieke spel beter te begrijpen is het vaak bijzonder verhelderend om even op de pauzeknop te drukken en terug te blikken. Zeker met verkiezingen in het vooruitzicht. Terugblikken en bijleren. Door de ogen van iemand die politiek eet en drinkt. Iemand met een gedacht.

 

Voortaan laat Ivan De Vadder elke vrijdag bij Annelies of Lieven zijn licht laten schijnen over de politieke actualiteit van de afgelopen week. Aan de hand van opmerkelijke uitspraken en beelden.

Het vrijdaggesprek

Maar er is meer dan politiek. Terzake wil op vrijdag ook eens langer kunnen praten met een man of vrouw die zich tijdens de afgelopen week heeft doen opmerken. Of met iemand die een interessant verhaal heeft dat wat ondergesneeuwd raakte. Een langer gesprek dan gebruikelijk. Met CEO Marc Saverys over zijn mammoetinvestering bijvoorbeeld, met Minister Labille over Johnny Thijs, met de coach van de onze volleybalvrouwen…

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen