Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 62

Lange rok verboden
In de katholieke Ursulinenschool in Mechelen mogen leerlingen na het hoofddoek nu ook geen lange rokken meer dragen. Interculturele beweging KifKif suggereert dat het een strategie is om ‘de visuele aanwezigheid van een etniciteit te laten verdwijnen’. De school zelf verwijst in een mededeling naar een mededeling over ‘veilige kledij’ in het schoolreglement. Lauwke Vandendriessche trok naar de Ursulinenschool in Mechelen.  Imam en moslimleerkracht Khalid Benhaddou komt naar de studio.

Onbeperkt melk
Na ruim dertig jaar komt er een einde aan het Europese melkquotum. Het melkquotum werd in 1984 ingevoerd en liet melkveehouders toe slechts een vast aantal liter produceren. Wij peilden naar de pro’s en contra’s met Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche en Groen-Europarlementslid Bart Staes.

Conferentie voor Syrië
Vandaag vindt in Koeweit de derde internationale donorconferentie voor Syrië plaats. Het is de bedoeling dat de 78 deelnemende landen diep in de buidel tasten om het zwaar getroffen Syrische volk te helpen. Ook België draagt hierin bij. Steven Decraene ging voor ons naar Koeweit en brengt een live-update.

Tidal muziekstreaming
De streaminghype blijft duren. Niemand minder dan Jay Z springt mee op de kar, en herlanceerde gisteren de door hem gekochte streamingsdienst Tidal. Jay Z zal zo de concurrentie aangaan met Spotify. Jay Z en zijn collega’s kondigden in New York een ‘nieuw tijdperk’ aan. Wij gingen langs bij rockgroep The Van Jets en muzikant Senne Guns en vroegen hen om hun licht te laten schijnen over deze lancering.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Vandaag om 19:59
  • Vandaag om 01:29
  • Morgen om 09:00

Reeks 2015

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

74 afleveringen