Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 74

Poetin praat
De Russische president Vladimir Poetin kreeg tijdens zijn jaarlijkse vraag-en-antwoordgesprek met de natie vooral vragen over de situatie in Oekraïne. Hij noemde het sturen van Oekraïense troepen naar het oosten van Oekraïne een zware misdaad. 

Pillenslikkende ouderen
Nemen onze rusthuisbewoners teveel pillen? De Standaard zag dat 44% van de bewoners van de Vlaamse woonzorgcentra 10 of meer verschillende soorten geneesmiddelen nemen. Karine Claassen ging de pilletjes in een rusthuis tellen.

Stress en zelfmoord in Bangalore
1.717. Zoveel mensen pleegden in 2011 zelfmoord in de stad Bangalore in India. De stad heeft een bloeiende ICT- en callcenterindustrie ontwikkeld. Maar de hoge werkdruk en stress zorgen voor waanzinnige zelfmoordcijfers.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Donderdag 17 april om 19u59
  • Vrijdag 18 april om 00u35 (herhaling)
  • Vrijdag 18 april om 09u00 (herhaling)

Verkiezingsuitzending bijwonen?

In de aanloop naar de verkiezingen licht Terzake de verschillende politieke partijen door. Wat deden ze goed en slecht? Welke ministers verdienen goede en slechte punten? Ook de verschillende niveaus komen aan bod: federaal, Vlaams en Europees. Wat hebben de regeringen gepresteerd? En wat zijn de grote uitdagingen voor hun opvolgers? Kortom, alles om een helder zicht te krijgen op de partijboegbeelden en hun plannen.

Wil je graag een uitzending live meemaken? Schrijf je dan snel in:

Nieuw op vrijdag

Terzake pakt uit met een vernieuwde vrijdageditie. Uiteraard is er op vrijdag nog altijd een kijk op de actualiteit. Het verhaal van de dag en achtergrond bij het nieuws zijn vaste ingrediënten. Maar daarnaast zijn er ook twee nieuwe rubrieken: De blik van Ivan en Het vrijdaggesprek.

De blik van Ivan

Johnny Thijs stapt op. Minister Labille mag het in het parlement komen uitleggen. Forse taal voor de microfoons. Twitter slaat op hol. De Wetstraat in galop. Om het politieke spel beter te begrijpen is het vaak bijzonder verhelderend om even op de pauzeknop te drukken en terug te blikken. Zeker met verkiezingen in het vooruitzicht. Terugblikken en bijleren. Door de ogen van iemand die politiek eet en drinkt. Iemand met een gedacht.

 

Voortaan laat Ivan De Vadder elke vrijdag bij Annelies of Lieven zijn licht laten schijnen over de politieke actualiteit van de afgelopen week. Aan de hand van opmerkelijke uitspraken en beelden.

Het vrijdaggesprek

Maar er is meer dan politiek. Terzake wil op vrijdag ook eens langer kunnen praten met een man of vrouw die zich tijdens de afgelopen week heeft doen opmerken. Of met iemand die een interessant verhaal heeft dat wat ondergesneeuwd raakte. Een langer gesprek dan gebruikelijk. Met CEO Marc Saverys over zijn mammoetinvestering bijvoorbeeld, met Minister Labille over Johnny Thijs, met de coach van de onze volleybalvrouwen…

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen