Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 34

Reportage over Jezidi’s in Irak
Afgelopen weekend vond aan de rand van het Sinjargebergte een slachtpartij plaats in het dorpje Koncho. Tientallen inwoners werden vermoord, honderden ontvoerd. Onze reporter Rudi Vranckx gaat samen met enkele lokale mensen op zoek naar overlevenden. In de studio praten we verder met Bart De Wever over het Antwerps ‘deradicaliseringsprogramma’ .

Federale onderhandelingen
Gisteren startten de federale onderhandelingen tussen de vier coalitiepartners. In onze studio ontvangen we Bart De Wever en hebben we het over welke de eerste onderwerpen zijn die op de onderhandelingstafel liggen.

Geaardheid bij leerkrachten
Enkele dagen geleden plaatste David Degreef een bericht op Facebook die voor heel wat ophef zorgde. Degreef liet weten niet in te gaan op een vacature als leerkracht in het tweede leerjaar op een Brusselse school, nadat hem was meegegeven om te zwijgen over zijn homoseksuele geaardheid. Voor ons ging Lauwke Vandendriessche op bezoek enkele holobi’s die in zelf in het onderwijs staan.

Ice Bucket actie voor ALS
De Ice Bucket Challenge is een trending topic op de social media waarbij je je met een emmer ijswater laat overgieten of een donatie doet voor ALS. Dit laatste zorgt er voor dat dit niet de zoveelste internethype is, maar wel een actie om het onderzoek naar ALS in beeld te brengen. In de studio praten we met professor Filip Van Damme over de ziekte en het onderzoek ernaar.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren 19 augustus om 19:59
  • Vandaag 20 augustus om 00:47
  • Vandaag 20 augustus om 09:00

Reeks 2014 (zomer)

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

42 afleveringen