Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 5

IS in Sinaï
Het Egyptisch leger voert een hevige strijd in de Sinaï waar IS-strijders hen bekampen. Rukt IS op richting Israël? Journalist Pieter Stockmans komt naar de studio. Het Belgische leger heeft zijn missie in de strijd tegen IS intussen afgerond. Een succes? En valt IS te bestrijden met luchtaanvallen? Minister van Defensie Steven Vandeput reageert via straalverbinding.

Groene festivals
Is de toekomst van festivals groen? Lauwke Vandendriessche trekt naar de terreinen van het Paradise City Festival in Perk en Gooikoorts in Gooik Het zijn beiden evenementen die zich profileren als ‘duurzaam’. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? En zijn festivalgangers met de milieuproblematiek bezig?

Politieke week
Het was een bewogen week voor de Europese politiek. En de storm gaat voorlopig nog niet liggen nu het Griekse referendum over het steunpakket van de schuldeisers dit weekend gepland staat. Daarom nodigen we deze keer Europajournalist Rob Heirbaut uit om de politieke week te bespreken.

Vrijdaggast: Luc Coene
Voormalig gouverneur van de Nationale Bank en kabinetschef van toenmalig premier Verhofstadt, Luc Coene is onze studiogast. Hoe kijkt hij naar de Griekse situatie? Wat zijn de mogelijke gevolgen voor België?

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Vrijdag 3 juli om 20:04
  • Zaterdag 4 juli om 00:27
  • Zaterdag 4 juli om 09:00

Reeks zomer

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck

15 afleveringen