Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 75

Lanxess: vakbonden vs. directie
Al zes weken duurt de staking bij chemiebedrijf Lanxess in Zwijndrecht. Als er binnen de komende weken geen akkoord komt over de nieuwe cao dan sluit de vestiging mogelijk. Dat liet de directie vanuit Duitsland weten. Is deze houding onterecht stoer? Of houden de vakbonden het bedrijf onnodig gegijzeld? In de studio debatteren Zuhal Demir (N-VA) en Peter Mertens (PVDA).

The Passion: gigantisch spektakel
Bij ons passeert de Goede Week vrijwel geruisloos. Maar in Nederland brengt de KRO een groot crossmediaal spektakel over het lijden, het leven en de opstanding van Jezus aan de hand van popsongs en vertellingen.

Dominique Leroy (Belgacom)
Ze wordt de complete tegenpool van Didier Bellens genoemd. Wie is Dominique Leroy, sinds enkele maanden de nieuwe CEO van Belgacom? En welke rol zal het bedrijf de komende jaren spelen?

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Donderdag 18 april om 19u59
  • Vrijdag 19 april om 00u20 (herhaling)
  • Vrijdag 19 april om 09u00 (herhaling)

Verkiezingsuitzending bijwonen?

In de aanloop naar de verkiezingen licht Terzake de verschillende politieke partijen door. Wat deden ze goed en slecht? Welke ministers verdienen goede en slechte punten? Ook de verschillende niveaus komen aan bod: federaal, Vlaams en Europees. Wat hebben de regeringen gepresteerd? En wat zijn de grote uitdagingen voor hun opvolgers? Kortom, alles om een helder zicht te krijgen op de partijboegbeelden en hun plannen.

Wil je graag een uitzending live meemaken? Schrijf je dan snel in:

Nieuw op vrijdag

Terzake pakt uit met een vernieuwde vrijdageditie. Uiteraard is er op vrijdag nog altijd een kijk op de actualiteit. Het verhaal van de dag en achtergrond bij het nieuws zijn vaste ingrediënten. Maar daarnaast zijn er ook twee nieuwe rubrieken: De blik van Ivan en Het vrijdaggesprek.

De blik van Ivan

Johnny Thijs stapt op. Minister Labille mag het in het parlement komen uitleggen. Forse taal voor de microfoons. Twitter slaat op hol. De Wetstraat in galop. Om het politieke spel beter te begrijpen is het vaak bijzonder verhelderend om even op de pauzeknop te drukken en terug te blikken. Zeker met verkiezingen in het vooruitzicht. Terugblikken en bijleren. Door de ogen van iemand die politiek eet en drinkt. Iemand met een gedacht.

 

Voortaan laat Ivan De Vadder elke vrijdag bij Annelies of Lieven zijn licht laten schijnen over de politieke actualiteit van de afgelopen week. Aan de hand van opmerkelijke uitspraken en beelden.

Het vrijdaggesprek

Maar er is meer dan politiek. Terzake wil op vrijdag ook eens langer kunnen praten met een man of vrouw die zich tijdens de afgelopen week heeft doen opmerken. Of met iemand die een interessant verhaal heeft dat wat ondergesneeuwd raakte. Een langer gesprek dan gebruikelijk. Met CEO Marc Saverys over zijn mammoetinvestering bijvoorbeeld, met Minister Labille over Johnny Thijs, met de coach van de onze volleybalvrouwen…

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Nieuwsbericht van heden : geen co-ouderschap voor kinderen <6jr

Geachte redactie, Ik heb heel zware bedenkingen bij deze stelling. Het lijkt me heel aannemelijk dat kinderpsychiaters problemen detecteren bij kinderen uit gescheiden gezinnen. (zoals bvb verlatingsangst, e.a.) De oplossing die voorgesteld wordt om co-ouderschap <6jr af te schaffen is daarentegen volkomen verkeerd. Zelfs in het belang van het kind is dit heel nefast. De opvoeding van kinderen strekt zich verder uit dan 6jr. Een kind heeft er alle belang bij om alle opvoedkundige bagage te kunnen meekrijgen van zowel de moeder als van de vader. Daarom is het belangrijk dat zowel de vader als de moeder met hun kind in gezinsverband kunnen samenleven, om de dagelijkse opvoedkundige momenten samen te kunnen beleven zoals de tafelmomenten, spelmomenten, het in bed stoppen, etc.. Co-ouderschap terugdraaien is terugkeren naar oudervervreemding. Wat doe je dan trouwens aan de leeftijd van 6jr ? Het kind dan plots verplichten een week bij de vader te zijn waar hij nooit geweest is ?