Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 20

Sociaal overleg
Het sociaal overleg verloopt moeizaam. ABVV overweegt opnieuw acties als de indexsprong behouden blijft. We polsen naar reacties.

Politieke week
Wat onthoudt wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch van de afgelopen politieke week? Hij heeft het onder andere over het sociaal overleg, Rudi Vervoort en de Griekse premier Tsipras.

Vrijdaggast: Peter Vandermeersch
Nederland is opgeschrikt door de man die met een vals wapen zendtijd eiste tijdens het journaal van de NOS. Over het voorval zelf en over de reacties nadien praat Annelies met de hoofdredacteur van de Nederlandse krant NRC, Peter Vandermeersch. En hoe kijkt hij naar ons vierde onderwerp?

Vlaams Nederlands
Moeten we ons schamen voor ons Vlaams Nederlands? De krant De Standaard gaat een groot aantal Vlaamse woorden en uitdrukkingen in de toekomst als standaardtaal beschouwen. Lauwke Vandendriessche trok naar Nederland. Verstaan ze ons daar als we Vlaams praten/schrijven en aanvaarden ze dat onze taal wat verder uiteen loopt?

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren om 19:59
  • Gisteren om 00:24
  • Vandaag om 09:00

Reeks 2015

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

74 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Ebola

Het is spijtig dat er nooit gepraat wordt over 2 dokters die naar Sierra Leone gegaan zijn en met ozon therapie 3 met geinfecteerde patienten genezen zijn.
Alles met Ebola draait om grote pharmaceutische multinationals die hier aardig wat aan willen verdienen met experimenten, "health is business"