Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 157

Ebola
Zowel Nigeria als Senegal worden nu als ‘Ebola-vrij’ bestempeld. Een kantelpunt in de Ebolacrisis? Steven Decraene gaat kijken naar de veiligheidsmaatregelen bij Brussels Airlines. In de studio ontvangt Annelies Meini Nicolai van Artsen Zonder Grenzen.

Drinken op het werk
Een derde van de bedrijven zou de voorbije vijf jaar meermaals geconfronteerd zijn met problematisch alcoholgebruik van werknemers. Dat blijkt uit een enquête van Unizo. Moeten bedrijven de mogelijkheid krijgen om hier harder tegen op te treden? Pieterjan De Smedt gaat langs bij een transportbedrijf.

Duikboot in Zweeds water
Voor de kust van Stockholm is een mysterieuze duikboot in de problemen geraakt. Vermoedelijk gaat het om een Russische duikboot. Moskou ontkent met klem. Wat is er aan de hand? Docent internationale politiek Jonathan Holslag (VUB) komt naar de studio.

Nederlander naar rampplek MH17
Een Nederlandse nabestaande van vlucht MH17 is zelf naar het rampgebied in Oost-Oekraïne gereisd. Robby Oehlers ging op zoek naar sporen van zijn nichtje Daisy, die nog altijd niet is geïdentificeerd. We tonen u een stuk uit de reportage van Nieuwsuur.

Duur : 36 minuten
Op tv
  • Zondag 20 oktober om 19:59
  • Maandag 21 oktober om 00:06
  • Gisteren om 09:00

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen