Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 74

Dieren op overschot
Dierenpark Planckendael maakt soms dieren af die het op overschot heeft, waarna het vlees aan de roofdieren wordt gevoederd. Moet kunnen? Volgens Dirk Draulans bioloog/journalist wel. “Neen”, zegt Michel Vandenbosch van dierenrechtenorganisatie GAIA. Ze komen beiden naar de studio.

Uitgeprocedeerd in Nederland
De Nederlandse regering staat op springen. De twee coalitiepartners, de rechtsliberale VVD van premier Rutte en de sociaaldemocratische Partij van de Arbeid, zijn het grondig oneens over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Hebben ze recht op een bed, bad en brood? De VVD vindt van niet, de PVDA van wél. Journalist Joris van de Kerkhof brengt verslag uit in Den Haag.

Vrijdaggesprek: Ayaan Hirsi Ali
Onlangs bracht de Somalisch-Nederlandse ex-politica/publiciste Ayaan Hirsi Ali een nieuw boek uit: 'Ketters. Pleidooi voor een verandering van de islam'. Zijn haar standpunten gewijzigd? En hoe is haar leven geëvolueerd sinds ze ondergedoken leeft na de moord op Theo Van Gogh? Annelies Beck zocht haar op in Nederland voor een uitgebreid gesprek.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren om 19:59
  • Gisteren om 00:51
  • Vandaag om 09:00

Reeks 2015

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

74 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Dieren op overschot

waarom deze heisa en geen commotie over runderen en varkens ? Ik heb ook geen alternatief gehoord. Is het opsluiten van dieren in dierentuinen fundamenteel geen probleem ? Ik vind van wel ! 2 maten en 2 gewichten verwijt ik Gaia