Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 17

Partijcongressen
Vandaag beslissen N-VA, CD&V en Open VLD op hun partijcongres over het Vlaamse regeerakkoord. We spreken vanavond live met Jonas Muylaert vanop het partijcongres van N-VA. In de studio ontvangen we twee partijvoorzitters van de oppositie: Gerolf Annemans en Bruno Tobback.

Onderzoek zwarte dozen
Na lange tijd van onzekerheid werden de zwarte dozen van rampvlucht MH17 door de pro-Russische rebellen aan een Maleisische delegatie overhandigd. Ondertussen werden ze overgebracht naar het Verenigd Koninkrijk om daar verder onderzocht te worden. In de zwarte dozen worden de vluchtgegevens en gesprekken in de cockpit opgeslagen. Kunnen ze ons de informatie bezorgen waar iedereen op wacht? Thomas De Graeve zoekt het uit met professor luchtvaarttechniek Joris A. Melkert.

Overlast Tomorrowland
Tomorrowland viert dit jaar zijn tiende verjaardag en dat doen ze met een extra festivalweekend. Enkele buurtbewoners stapten begin dit jaar naar de rechter met de eis om het tweede festivalweekend af te schaffen wegens overlast. Een rechtszaak die ze begin juni verloren. Terzake sprak voor het eerst met één van de aanklagers en trok in Boom de straat op met enkele tevreden buurtbewoners. 

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Woensdag 24 juli om 19:59
  • Gisteren 25 juli om 01:13
  • Gisteren 25 juli om 09:00

Reeks 2014 (zomer)

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck, en tijdens de zomervakantie ook Stef Meerbergen en Kathleen Cools.

42 afleveringen