Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 46

Wat is er gebeurd met de Boeing 777 van Malaysia Airlines die drie dagen geleden plots verdween? Lauwke Vandendriessche zocht uit wat er allemaal mis moet gaan voordat een vliegtuig volledig onvindbaar wordt. Stefan Blommaert, onze correspondent in Azië, vertelt ons hoe dit verhaal leeft in het zuiden van Azië. In de studio praat Annelies verder met piloot en instructeur Andre Berger.

Politicoloog Carl Devos (UGent) heeft vanmiddag zijn boek ‘België #2014’ voorgesteld. In het boek laat Devos enkele bekende politicologen aan het woord. Zij gaan na hoe België de voorbije decennia politiek geëvolueerd is en hoe we er anno 2014 voor staan. Stef Meerbergen ging naar de voorstelling van het boek.

De culturele wereld is in rouw. Na Jan Hoet verliet ook Gerard Mortier ons afgelopen weekend. Karine Claassen ging naar de repetities van de Macbeth-opera en sprak er met Aviel Cahn (Vlaamse Opera). Journalist Lucas Vanclooster en artistiek directeur Jan Goossens (KVS) praten over de nalatenschap van Mortier en over de toekomst van de kunsten in Vlaanderen.

Duur : 35 minuten

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Met dank aan Annelies Beck

Annelies

met dank voor het gesprek vanavond rond Gerard Mortier. En idem voor dat van vorige week rond Jan Hoet. Telkens het onderwerp en de gasten centraal !!! Een verademing ... eindelijk nog eens een interviewer/journalist die gasten ook iets laat vertellen, die zelf kan luisteren en niet om de 20" onderbreekt om het eigen vragenlijstje erdoor te krijgen.