Reyers laat

Van 7 tot 17 april, ma. tot do. om 22:30

Reyers politiek

Wat drijft onze politici ideologisch? Lange gesprekken met boegbeelden van de verschillende partijen.

Aflevering 31: Reyers Laat

Bangelijke Beschaving?

Na de twee minuten stilte in Reyers Laat kwamen er artikels over de stilte die ons bang maakt en nu ook over de angst zelf. Maar mag de conclusie dan zijn dat we beter tegen stilte moeten kunnen en minder bang moeten zijn? Neen zegt filosofe Alicja Gescinska want ‘Angst is ook een goede raadgever’ Aan bioloog Dirk Draulans vragen we of de beschaving ons te bang heeft gemaakt?

Geen gezeik. Iedereen Rijk!

Die slogan van Kees Van Kooten en Wim De Bie is voor ons cultureel erfgoed geworden. Als televisieduo behoren Van Kooten en Bie intussen al tot de geschiedenis, maar als schrijver blijft de 71-jarige Kees Van Kooten onze taal verrijken. Dit jaar levert hij met De verrekijker het boekenweekgeschenk; goed voor 750.000 exemplaren. Het werd een ontroerende en eigenzinnige zoektocht naar de goede oude tijd.

Nu ook in kleur!

Stephan Vanfleteren is bekend voor zijn eenvoudige maar karaktervolle zwart-wit foto’s. Wat we niet wisten is dat er in de koffer van zijn auto al meer dan 10 jaar een oud fototoestel ligt dat geladen is met een kleurenfilm. Want enkel met kleurenfoto’s kon Vanfleteren de vergankelijkheid van Façades en Vitrines vangen. Maar vertellen stenen en verf – beknabbeld door de tijd – even veel als het portret van een mens?

Duur : 40 minuten

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2013 (voorjaar)

Reyers Laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils de balans opmaakt van de dag. Hij doet dat samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

80 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Uitzending 6 maart 2013

Prachtige uitzending, vooral de tussenkomst van Dirk Draulans in het betoog van Kees Van Kooten.