Reyers laat

Maandag tot donderdag rond 22:30

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 68

Lieven Van Gils wou graag nog één keer moraalfilosoof Etienne Vermeersch en N-VA voorzitter Bart De Wever samenbrengen aan de tafel van Reyers Laat. Over het gespreksonderwerp waren beide heren het snel eens: de uitspraak van Bart De Wever in Terzake die nu al twee weken de gemoederen beroert.

Hij zei daar het volgende:
"Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een Aziatische migrant in Antwerpen ontmoet die zegt: ik ben slachtoffer van racisme. Ik zie die ook in de criminaliteitscijfers niet veel opduiken. Er zijn er nochtans duizenden".
"Dus u linkt racisme aan criminaliteit?"
"Neen, ik zeg dat er negatieve ervaringen ook bestaan die ook reëel zijn bij bepaalde bevolkingsgroepen. Dat sommige bevolkingsgroepen..."
"Wie dan?"
"Dan gaat het over mensen van Noord-Afrikaanse afkomst, vooral dan de Marokkaanse gemeenschap en vooral Berbers".

Moraalfilosoof Etienne Vermeersch begrijpt niet waarom De Wever de Berbers viseert. Bart De Wever zegt dan weer dat hij er de brui aan geeft, als hij als politicus niet vrijuit kan spreken. Naast racisme spreken we ook nog over burgerschap, identiteit en over het Vlaams-Nationalisme.

Duur : 40 minuten
Op tv
  • Zondag 5 april om 20:14
  • Maandag 6 april om 17:26

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2015

Reyers laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

49 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Aflevering 68 met Etienne Vermeersch en Bart de Wever.

Een klasse aflevering, echt chapeau.
Hier kunnen wij, de Nederlanders nog veel van leren.
Ook prachtig het college van Etienne Vermeersch.
Succes met de verdere afleveringen...

Wat denkt de gewone vlaming over rechts/links, racisme/ toekomst

Ik vond de uitzending van Bart De Wever en Etienne Vermeersch zeer boeiend!
Maar waarom nodigen jullie eens geen (gewone) burgers uit om alle kijkers eens te overtuigen, uit niet-politieke of wetenschappelijke visie, dat wij eigenlijk helemaal niet mogen klagen en in een mensgericht en vooruitstrevend land leven.
Ik wil daar heel graag in debat gaan met mensen die denken dat zij daarin tekort komen of pessimistisch ingesteld zijn.