Reyers laat

Maandag tot donderdag rond 22:30

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 45: Reyers Laat

Aflevering 45: Reyers Laat

Kersvers minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en Unicef-ambassadeur Tom Waes ijveren elk op hun eigen manier voor een betere wereld. De ene doet het met een nieuwe visie op ontwikkelingshulp en de andere probeert de mensen warm te maken om geld in te zamelen.

Je bent jong, je wil werken en je draagt een hoofddoek, vooralsnog een moeilijke combinatie zo weet Fatima Al Hilou. Maar zij blijft niet bij de pakken zitten en trekt ten strijde. Want als lid van de Vlaamse Jeugdraad wil ze een einde maken aan de jeugdwerkloosheid en daar komen haar eigen ervaringen op de arbeidsmarkt goed van pas.

Lucas Ellerbroek, een jonge sterrenkundige, mag zichzelf een Planetenjager noemen. Hij speurt de ruimte af naar andere planeten, exoplaneten, die rond andere sterren dan de zon draaien. Al eeuwenlang zoeken filosofen en wetenschappers een antwoord op de vraag of wij alleen zijn in het heelal. En die zoektocht is de laatste jaren in een stroomversnelling terecht gekomen. Ellerbroek schreef die eeuwenoude zoektocht naar buitenaards leven neer in een boek, dat leest als een avonturenroman.

Duur : 40 minuten
Op tv
  • Vandaag om 22:20
  • Vandaag om 01:55
  • Morgen om 09:35

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2014 (najaar )

Reyers Laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

70 afleveringen