Reyers laat

Maandag tot donderdag rond 22:30

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 14

Aflevering 14

Zijn moslims de joden van nu?
We herdenken vandaag de zeventigste verjaardag van de bevrijding van Auschwitz. De conservator van de kazerne Dossin, Herman Van Goethem ziet overeenkomsten tussen de nazi’s en de strijders van Islamitische staat: het ontmenselijken van slachtoffers. En net door de terreurdaden van IS betalen de gematigde moslims de rekening. Meryame Kitir houdt een pleidooi voor meer sociale cohesie.

Word je als homo geboren?
Liefde bij wijze van spreken is de jongste psychologische roman van Yves Petry. Het boek gaat over identiteit en over keuzes. Zo beweert Petry dat een homo niet als homo wordt geboren. Onze MNM-collega Tom De Cock – zelf homo - is het niet eens met die stelling.

‘De beste bierproever ter wereld’
Westvleteren XII is niet langer het beste bier ter wereld. Het Lenniks café In de verzekering tegen de grote dorst is het op twee na beste biercafé ter wereld. Althans dat zijn de conclusies van de bierwebsite RateBeer. Bierkenner Jef Van den Steen houdt niet van dergelijke lijstjes. Hij belooft dat hij vanavond met een alternatief komt.

Duur : 40 minuten
Op tv
  • Vandaag om 22:15
  • Vandaag om 00:30
  • Morgen om 09:35

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2015

Reyers laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

49 afleveringen