Reyers laat

Maandag tot donderdag rond 22:30

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 30: Reyers Laat

Aflevering 30: Reyers Laat

 

  • Monseigneur Léonard
  • Begijn Le Bleu
  • Henk Van Der Meer
  • Peter Swinnen

De voorbije dagen vond in Rome de zogenaamde bisschoppensynode plaats. Ons land werd er vertegenwoordigd door Monseigneur Léonard. Vooraf hadden velen gehoopt op een of andere revolutie in de kerk, maar die bleef volgens velen uit. Of is er toch wel degelijk iets veranderd in de rooms-katholieke kerk? Hoe kijkt onze aartsbisschop terug op de voorbije synode en hoe kijkt hij naar de toekomst van zijn kerk?

Begijn Le Bleu die we ondertussen allemaal kennen als één van de vier Foute Vrienden staat terug op de planken met ‘Speciaal voor U!’. Hij staat met deze voorstelling op het Live Comedy Festival in Gent en in Antwerpen. Sinds hij in 2005 de jury- en publieksprijs ‘Cameretten’ won liet hij zijn job als leraar godsdienst voor wat het is en werd hij full-time comedian, acteur en cabaretier.

De Nederlandse fotograaf Henk Van Der Meer ging voor zijn tentoonstelling in het Rijksmuseum op zoek naar de verschillen tussen Nederlandse en Vlaamse architectuur. Is Nederland strak georganiseerd op huizenvlak en is Vlaanderen volgebouwd met koterij of is het net andersom? De Vlaamse bouwmeester Peter Swinnen vindt alvast dat er dringend een plan nodig is om de Vlaamse bouwwoede ordentelijk te organiseren.

Duur : 40 minuten
Op tv
  • Vandaag om 22:22
  • Vandaag om 00:10
  • Morgen om 09:35

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2014 (najaar )

Reyers Laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

70 afleveringen