Reyers laat

Maandag tot donderdag rond 22:30

Laatavondtalkshow waarin Kathleen Cools of Lieven Van Gils met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 21

Lukaku
Nadat hij vorige maand tijdens de wedstrijd Liverpool-Everton met een enkelblessure uitviel, revalideert Romelu Lukaku in ons land. Een gesprek over gedwongen aan de kant staan, over de Engelse competitie en uiteraard ook over de Rode Duivels.

Doodslag - 1 maand effectief
Een man die twee jaar gelden een medewerker van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB doodsloeg, zal daarvoor slechts één maand effectief in de gevangenis zitten. Vakbondsman Luc Smekens reageert woedend. Advocaat Sven Mary nuanceert.

De doorbraak van 2013
Slongs Dievanongs kreeg de Music Industry Award (MIA) voor haar doorbraak in 2013. Slongs is niet zomaar een zangeres;  ze weet waarover ze het heeft als ze praat over armoede en pesten.

Duur : 40 minuten

Een selectie uit 5 jaar Reyers Laat

Vanavond presenteert Kathleen Cools de allerlaatste aflevering van Reyers laat. Wij gingen even snuisteren in het archief en selecteerden enkele fragmenten uit de meest bekeken uitzendingen van de afgelopen jaren. Van Marc Coucke over Rudi Vranckx en Goedele Liekens tot Flor Van Noppen en Prem Radhakishun. Soms hilarisch, dan weer profetisch, ook ontroerend, maar allemaal hadden ze iets te vertellen.

Laden

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2014 (voorjaar)

Reyers laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

63 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Uitnodiging gasten

Ik stel vast dat bij een assisenzaak altijd de advocaten van de benadeelde partij(en) worden uitgenodigd die steeds vanuit hun standpunt geen wetenswaardigheden komen vertellen. Slachtofferleed, schadevergoeding, burgerlijke partij enz.
Nodig eens de advocaat van de dader(es) of beschuldigde uit, dat brengt misschien eens een ander licht op de zaak en krijgt het publiek een andere invalshoek te horen.
Het is uiteraard niet de bedoeling om voor de camera het proces te voeren, maar deze partij zal ook wel weten wat kan of niet.
Wat denken jullie hierover ?

Aktieplan armoede

Wat mij opvalt in al de discussies omtrent armoede is dat het stil blijft omtrent uitwerking van een aktieplan om deze. Naar mijn mening kan men hier een versnelling hoger schakelen waarin de media een rol spelen door een aktie op te starten in de zin van Kom op tegen Kanker. Dit moet niet alleen gericht zijn op fondsenwerving, maar ook informatief hoe we als samenleving dit probleem kunnen aanpakken en hoe iedereen zijn steentje kan bijdragen.
Armoede moet een gezicht krijgen en daarvoor is er een coherent lokaat beleid nodig. Elke gemeente zou dit moeten uitwerken en vrijwilligers zouden hierbij kunnen aansluiten.
Ook op het vlak van onderwijs moet er een aanvulling komen die ook aandacht heeft op het emotionele aspect. In het boek Emotionele intellegentie(1996) beschrijft psycholoog Daniel Goleman hoe het ontwikkelen van dit aspect in het lager onderwijs een sleutelelement is om succesvol te zijn.
Indien meer info gewenst omtrent het gehele aktieplan graag mij contacteren.