Reyers laat

Maandag tot donderdag rond 22:30

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 2: Reyers Laat

Aflevering 2: Reyers Laat

Eros en Thanatos
Muzikant Thé Lau is terminaal ziek. Voor de zomer nam hij met een reeks concerten afscheid van zijn groep The Scene. De tijd die hem nog rest, wijdde Lau aan het afwerken van een boek dat al jaren op de plank lag. Het verhaal begint in de jaren 70 van de vorige eeuw. Het gaat over groot worden met vrijen en snuiven. Bij het schrijven maakte Thé Lau dankbaar gebruik van zijn rijke ervaringen.

Niets dan goede souvenirs
Wat als een mens een muis was? Dan kon hij slechte herinneringen wissen. Of kon hij van een goede herinnering een slechte herinnering maken. Want dat zijn de opmerkelijke resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek. Hoe lang duurt het nog eer ook wij afscheid kunnen nemen van onze slechte souvenirs? Hans Op de Beeck is specialist psychologische biologie.

Wat doet een soldaat in Afghanistan?
Fotograaf Bas Bogaerts volgde de laatste maanden van de Belgische soldaten in Afghanistan. Het resultaat zijn onder meer een fotoboek en een reportagereeks op Canvas. Bogaerts at, sliep en dronk  met de militairen. De grens tussen een objectieve, afstandelijke journalist en zijn onderwerp vervaagde.

Duur : 40 minuten
Op tv
  • Vandaag 2 september om 22:14
  • Morgen 3 september om 02:23
  • Morgen 3 september om 09:35

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2014 (najaar )

Reyers Laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

70 afleveringen