Reyers laat

Maandag tot donderdag rond 22:30

Laatavondtalkshow waarin Kathleen Cools of Lieven Van Gils met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 67

Laatavondtalkshow waarin Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met enkele gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd. Vanavond presenteert Kathleen de allerlaatste aflevering van Reyers laat. Na 5 jaar en vele honderden gasten stopt deze laatavondtalkshow. Dit is de inhoud van de laatste aflevering:

De terreurgroep IS heeft sinds vannacht de Syrische stad Palmyra volledig in handen. De ‘Stad van Duizend Zuilen’ bevat een groot aantal kunstschatten uit de Romeinse Tijd. Philippe Van Cauteren, directeur van het SMAK, zijn kunsthistorisch hart bloedt want IS verwoestte al eerder werelderfgoedsites. Rudi Vranckx was voor de oorlog nog met vakantie in Palmyra. De inname van de stad is strategisch een belangrijke zet. Het maakt deel uit van de westwaartse beweging van de IS milities.

Miss Nederland kandidate Marlot Keldermans knokt tegen anorexia. Ze is er heel slecht aan toe en balanceerde al op het randje van de dood. Fotografe Marieke Dijkhof trekt zich haar vreselijke lot aan en confronteert Marlot met haar eigen lichaam door middel van professionele foto’s. De Facebookpagina waarop de foto’s gepost worden, leveren een schokeffect op. Een wake-up call voor Marlot en hopelijk ook voor andere jonge meisjes die size zero als het ultieme doel zien. Kan deze aanpak werken? Psychiater Dirk De Wachter wikt en weegt.

Als zoon van een dierenarts groeide danser en choreograaf Wim Vandekeybus op tussen de paarden. Een liefde die hem nooit heeft losgelaten. Kinderen, water en paarden. Drie elementen waarvan in filmboeken wordt gezegd dat je ze moet vermijden als je een film draait. Wim Vandekeybus ging de uitdaging toch aan en legt de laatste hand aan zijn debuut ‘Galloping Mind’. Hij vertelt ons er alles over.

Bekijk ook online de selectie uit 5 jaar Reyers laat (zie lager)

Duur : 40 minuten
Op tv
  • Donderdag 21 mei om 22:26
  • Vrijdag 22 mei om 01:06
  • Vrijdag 22 mei om 09:36

Een selectie uit 5 jaar Reyers Laat

Vanavond presenteert Kathleen Cools de allerlaatste aflevering van Reyers laat. Wij gingen even snuisteren in het archief en selecteerden enkele fragmenten uit de meest bekeken uitzendingen van de afgelopen jaren. Van Marc Coucke over Rudi Vranckx en Goedele Liekens tot Flor Van Noppen en Prem Radhakishun. Soms hilarisch, dan weer profetisch, ook ontroerend, maar allemaal hadden ze iets te vertellen.

Laden

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2015

Reyers laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

49 afleveringen