Reyers laat

Maandag tot donderdag rond 22:30

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 59: Reyers Laat

Kerst vieren met Kerkvorst en Ketter
Aartsbisschop Andre-Joseph Léonard en atheïst Etienne Vermeersch staan ideologisch lijnrecht tegenover elkaar. Maar beiden koesteren dezelfde herinnering aan hun eerste liefde en die heette Jezus. En het wordt nog mooier: beiden vonden precies op Kerstmis, de verjaardag van Jezus, hun geloof. Uitgelezen gasten dus voor Lieven om te peilen naar de betekenis van het kerstfeest anno 2014.
Filosoof Vermeersch werd trouwens onlangs door aartsbisschop Léonard uitgenodigd op zijn paleis. Het verslag van die ontmoeting zendt Canvas op 21 en 28 december uit om 20:15 in De ketter en de kerkvorst.

Een boek voor bij de kerstboom
‘Die zin wordt heel mooi neergelegd, die aarzelt om zichzelf neer te leggen … en dat is wat mij intrigeert’. Zo klonk Bart Stouten toen hij in Reyers Laat zijn passie voor A la recherche du temps perdu van Marcel Proust, beschreef. We hunkeren nu al naar de woorden en de zinnen waarmee Bart zijn ultieme boek van het jaar 2014 zal aanprijzen.

Duur : 40 minuten
Op tv
  • Woensdag 18 december om 22:28
  • Donderdag 19 december om 02:07
  • Donderdag 19 december om 09:40

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2014 (najaar )

Reyers Laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

70 afleveringen