Reyers laat

Maandag tot donderdag om 22:30

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools met drie of vier gasten de balans van de dag opmaakt.

De gasten van vanavond

Aflevering 33

Mieke Vogels neemt na 30 jaar afscheid van de politiek. Ze was schepen, volksvertegenwoordiger, senator, minister en voorzitter van haar partij Groen!. Maar hoe kijkt ze zelf terug op haar carrière? Hoe zag ze de politiek en haar eigen groene partij doorheen de jaren veranderen? En is er leven na de politiek?

Op 4 januari 1994 verdween de toen 8-jarige Ken Heyrman. Vandaag, 20 jaar na zijn verdwijning, is hij door de rechtbank doodverklaard. Een zware dag voor zijn moeder Tinny Mast. Haar advocaat Jan Fermon legt uit waarom ze voor deze procedure koos. Eric Geijsbregts, vader van de in 1991 verdwenen Nathalie, kent de gevoeligheden van zo’n procedure maar al te goed.

Met Gerard Mortier verloren we afgelopen weekend een tweede kunstpaus op korte tijd. Maar wat is zijn erfenis? Hoezeer heeft hij zijn stempel kunnen drukken op de wereld van de opera? Kurt Van Eeghem, groot liefhebber van de edele operakunst, en sopraan Hanne Roos maken een balans op van de verdiensten van Gerard Mortier.

Duur : 40 minuten
Op tv
  • Maandag 10 maart om 22u35
  • Dinsdag 11 maart om 01u07 (herhaling)
  • Dinsdag 11 maart om 09u37 (herhaling)

Publiek

Kathleen Cools en Lieven Van GilsZin om zelf een opname van Reyers laat bij te wonen? Dat kan! Schrijf je snel in via het formulier hieronder.

De opnames vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en starten om 20:00 op de VRT. Voor groepen vanaf 15 personen zijn er rondleidingen mogelijk.

Reeks 2014 (voorjaar)

Reyers laat

Laatavondtalkshow waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools de balans opmaakt van de dag, samen met drie of vier gasten die op een of andere manier mee de dag hebben gekleurd.

63 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Mieke Vogels op pensioen

Mieke Vogels haar argumentatie over haar parlementaire vergoeding gaat helemaal niet op en dat mocht best wat harder worder aangepakt. Mevr. Vogels neemt wel zélf ontslag (hoeveel jaar voor haar pensioen gerechtigde leeftijd ?) terwijl dat in een herstrukturering (waar zij het zo jolig mee vergelijkt) boven iemands hoofd wordt beslist en een ontslagvergoeding wordt overeengekomen in het beste geval die niet op voorhand is vastgelegd door de parlementariërs zelf. Bovendien ga je dan niet op pensioen, maar blijf je nadien beschikbaar voor de arbeidsmarkt waar geen werk meer is voorleeftijdsgenotenen van haar en (over)leef je van een snel afnemende uitkering(lees aalmoes). Mevr. Vogels heeft zeker haar verdienste gehad als politica voor haar kiezers en voor haar partij maar haar betoog om toch maar te gaan lopen met haar vergoeding (om te vermijden dat de volgenden ook niet worden geviseerd) is ronduit demagogisch, iets dat ze waarschijnlijk pas onlangs heeft bijgeleerd- in de politiek?