Panorama

Donderdag om 21:35

Herhaling: vrijdagnamiddag en zondag rond 18:00


Phara de Aguirre presenteert zowel eigen onderzoeksjournalistiek als het allerbeste internationale current affairs-werk.

Aflevering 30: Een jaar aan de draak

Aflevering 30: Een jaar aan de draak

In Luik loopt een wetenschappelijk experiment dat uniek is in België: heroïneverslaafden kunnen er in het centrum 'Tadam' twee à drie keer per dag diacethylmorfine komen roken: zuivere heroïne, uit papavers verkregen, die in een Nederlands lab is vervaardigd. Maximaal een jaar mogen de patiënten deelnemen aan het project, dat continu wordt opgevolgd door een team van de Luikse universiteit. Ze kunnen kiezen tussen proberen om geleidelijk af te kicken of verdergaan met hun verslaving. Een ploeg van de RTBf volgde een aantal patiënten van Tadam. (orig. titel: 'Tadam, une année de dragon')

Duur : 47 minuten
Op tv
  • Vrijdag 25 april om 14u04
  • Zondag 27 april om 18u15 (herhaling)

Eigen reportages

Contact

Je vragen of opmerkingen voor de redactie van Panorama zijn welkom via onderstaand formulier. (Reageren op een bepaalde uitzending kun je via Jouw mening, onderaan de pagina van die specifieke uitzending.)

Reeks 2012

Panorama

Duidingsmagazine dat eigen onderzoeksjournalistiek afwisselt met de allerbeste internationale current affairs-reportages.

Presentatie: Phara de Aguirre

52 afleveringen