Panorama

Donderdag om 21:35

Herhaling: vrijdagnamiddag en zondag rond 18:00


Phara de Aguirre presenteert zowel eigen onderzoeksjournalistiek als het allerbeste internationale current affairs-werk.

Aflevering 8: Dreigende dieptes

Enkele honderdduizenden tonnen oorlogsmunitie liggen op de bodem van de wereldzeeën. Niemand weet precies hoeveel, en niemand weet hoeveel daarvan geladen zijn met gifgas. Ook voor onze kust, hooguit een kilometer van het strand van Knokke-Heist, ligt een voorraad. En daarvan weten we sinds kort wel zeker dat het allemaal gifgasbommen zijn. Het gevaarlijke goedje bergen of vooral onaangeroerd laten, voor die keuze staan de overheden, bij ons en elders. Panorama onderzoekt of ze de goede keuze maken. Een reportage van Hilde De Windt, in co-productie met Georama TV.

Duur : 48 minuten
Op tv
  • Donderdag 6 maart om 21u32
  • Vrijdag 7 maart om 14u38 (herhaling)
  • Zondag 9 maart om 18u15 (herhaling)
  • Zondag 6 april om 18u32 (herhaling)

Vooruitblik

Reportagemaakster Hilde De Windt licht al een tipje van de sluier over Dreigende dieptes.

Eigen reportages

Contact

Je vragen of opmerkingen voor de redactie van Panorama zijn welkom via onderstaand formulier. (Reageren op een bepaalde uitzending kun je via Jouw mening, onderaan de pagina van die specifieke uitzending.)

Reeks 2014

Panorama

Duidingsmagazine dat eigen onderzoeksjournalistiek afwisselt met de allerbeste internationale current affairs-reportages.

Presentatie: Phara de Aguirre

35 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

MOSTERDGASBOMMEN

Twee bedenkingen : (1) Al sedert de jaren 1980 wijzen milieuverenigingen (o.m. Greenpeace) op het gevaar dat de 35.000 ton mosterdgasgranaten van de Paardenmarktzandbank betekenen, vlak bij een drukke scheepvaartroute. Sedertdien verschuilen onze politiekers zich achter drogredenen en gesus om niets aan dat probleem te moeten doen. Het is ook een vorige generatie politiekers die destijds aan de Service de Récuperation van het Belgisch leger toelating gaf tot die absurde dumpingsoperatie...
(2) Uitgerekend nu komt er weer een nieuwe massa van die granaten boven het veld te Passendale. Het leger gaat die "verwijderen". Wat wil dat zeggen ? Bij de 20.000 voegen die te Poelkapelle niet verwerkt geraken ? Ook hier mogen er van onze politiekers toch wel eens eindelijk afdoende maatregelen verwacht worden.