Panorama

Donderdag rond 21:40

Herhaling: vrijdagnamiddag en zondag rond 18:00


Phara de Aguirre presenteert zowel eigen onderzoeksjournalistiek als het allerbeste internationale current affairs-werk.

Aflevering 23: United States of Secrets, deel 1

Aflevering 23: United States of Secrets, deel 1

Driedelige documentaire over de handel en wandel van het NSA, het Bureau Nationale Veiligheid van de VS, die een ander licht werpt op de recente geschiedenis van 11 september tot nu. 11 september was een schok. Ook voor het Amerikaanse intelligentiesysteem. Het was, en is, een geldverslindende machine in het leven geroepen om dit soort dingen voor te zijn, maar ze wisten van niets. Na eerdere afluisterschandalen opereerde de NSA aan de hand van strikte procedures, procedures die uiteindelijk levens hebben gekost volgens analisten zoals Edward Loomis. Hij leeft met de last dat hij misschien meer moeite had moeten doen bij zijn oversten om de procedures te versoepelen voor 11 september. "Ik geloof echt dat we het hadden kunnen voorkomen, als onze manier van werken zou zijn herzien voor 911." Groot is dan ook de verbazing van NSA-ers met een staat van dienst als Wiebe en Loomis, als ze merken dat in de maanden na 11 september er dingen gebeuren die voordien niet mogelijk waren en waar bovendien het wettelijke kader voor ontbreekt. Een gevaarlijk spel van geheimen en leugens begint. (United States of Secrets - PBS Frontline 2014)

Duur : 52 minuten
Op tv
  • Donderdag 21 augustus om 21:42
  • Vrijdag 22 augustus om 18:35
  • Vandaag om 15:31
  • Zondag 26 oktober om 18:10

Eigen reportages

Laden

Contact

Je vragen of opmerkingen voor de redactie van Panorama zijn welkom via onderstaand formulier. (Reageren op een bepaalde uitzending kun je via Jouw mening, onderaan de pagina van die specifieke uitzending.)

Reeks 2014

Panorama

Duidingsmagazine dat eigen onderzoeksjournalistiek afwisselt met de allerbeste internationale current affairs-reportages.

Presentatie: Phara de Aguirre

35 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Onderwerp voorstellen

Beste medewerkers van Panorama,
Als het mogelijk is een onderwerp aan te raden zou ik dat graag doen.

Naar aanleiding van een artikel in De Standaard over Soylent of haar variant Joylent leek het mij iets om onder de aandacht te brengen. Soylent is een poeder dat best gecombineerd wordt met water. Alle essentiële voedingsstoffen zitten in het poeder en dat zorgt ervoor dat je met 100 gram een volledige maaltijd kan vervangen. Als dat zo is betekent dat dat we nooit meer hoeven eten dat we uren en geld besparen en dat vele mensen in ontwikkelingslanden wel alle voedingsstoffen binnen kunnen krijgen. Daarnaast kan het ook een oplossing zijn voor verschillende eetstoornissen. Belangrijk genoeg lijkt mij om het onderwerp van dichterbij te benaderen. Het leek mij echt iets voor jullie. Groet en dank,
Emma Godemont