Panorama

Donderdag rond 21:40

Herhaling: vrijdagnamiddag en zondag rond 18:00


Phara de Aguirre presenteert zowel eigen onderzoeksjournalistiek als het allerbeste internationale current affairs-werk.

Aflevering 24: United States of Secrets, deel 2

Aflevering 24: United States of Secrets, deel 2

Driedelige documentaire over de handel en wandel van het NSA, het Bureau Nationale Veiligheid van de VS, die een ander licht werpt op de recente geschiedenis van 11 september tot nu. Het had echt niet veel gescheeld of de verregaande spionageoperaties van de NSA zouden ophouden. Vanuit verschillende hoeken werden de praktijken van na 11 september, waardoor ook Amerikaanse burgers in de gaten werden gehouden, aangeklaagd. Er waren de lekken naar de pers geweest van een groepje rechtgeaarde NSA-ers, de wettelijkheid van de hele operatie werd op hoog niveau getoetst. Maar met de aanslag in de metro van Madrid in 2004 kreeg het programma het zetje dat het nodig had. Anders dan de vorige klokkenluiders wist Edward Snowden dat hij met informatie naar buiten moest komen, veel informatie. Zeggen wat er aan onaanvaardbaars gebeurt, was niet genoeg gebleken. Dus besluit Snowden met een berg informatie onder de arm contact te zoeken met een aantal journalisten. En dan barst de bom... (United States of Secrets - PBS Frontline 2014)

Duur : 57 minuten
Op tv
  • Vrijdag 29 augustus om 18:27
  • Vandaag om 14:33
  • Zondag 2 november om 18:10

Eigen reportages

Laden

Contact

Je vragen of opmerkingen voor de redactie van Panorama zijn welkom via onderstaand formulier. (Reageren op een bepaalde uitzending kun je via Jouw mening, onderaan de pagina van die specifieke uitzending.)

Reeks 2014

Panorama

Duidingsmagazine dat eigen onderzoeksjournalistiek afwisselt met de allerbeste internationale current affairs-reportages.

Presentatie: Phara de Aguirre

35 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Deel 2

Kunnen jullie deel 2 eens herhalen aub. Op dvb-t epg zat het programma er blijkbaar niet in. De herhaling wel, maar die werd dan weer niet uitgezonden omwille van een te lang uitgelopen sportwedstrijd ...

Panorama: United States of Secrets deel 2

Je kan de uitzending nog een ganse week herbekijken via:
http://www.canvas.be/programmas/panorama/5de58dee-8b54-422c-9f8c-40e332c...

ok, dank u. Ik dacht

ok, dank u. Ik dacht (verkeerdelijk) dat er alleen een trailer online stond

Panorama herh van vr 29 aug 2014 US of secrets deel 2

Geweldig dat jullie deze docu uitzenden en ook herhalen, jammer alleen dat deze herhaling al 18h27 begon ipv de aangekondigde 18h35 (zondag de eerste 6')
ALGEMENE OPM:
1) Als Canvas voorloopt op schema, las dan iets extra's in, clip, reclame, mededeling, programma-overzicht, de klok etc Waarom onnodig te vroeg beginnen!!??
2) Gelukkig geeft de teletekst meestal de gewijzigde tijden goed weer, maar soms is het al te dol: eerst wordt latere begintijd gemeld, later alsnog (soms slechts vrij kort ervoor) weer de eerdere begintijd!! Dringend advies: geef zoveel mogelijk wel een latere eindtijd van uitzending aan, maar laat de begintijd dan hetzelfde staan! Dan missen we niet steeds het begin van de uitzending!
3) Het programma overzicht dat steeds getoond en mondeling toegelicht wordt bevat vaak achterhaalde tijden! Liever geen uitzendtijden dan verkeerde uitzendtijden!! In dit geval werd tot kort voor het uitzenden een overzicht getoond met begintijd 18h35 terwijl op tt al 18h27 stond!