Panorama

Donderdag rond 21:40

Herhaling: vrijdagnamiddag en zondag rond 18:00


Phara de Aguirre presenteert zowel eigen onderzoeksjournalistiek als het allerbeste internationale current affairs-werk.

Aflevering 24: United States of Secrets, deel 2

Driedelige documentaire over de handel en wandel van het NSA, het Bureau Nationale Veiligheid van de VS, die een ander licht werpt op de recente geschiedenis van 11 september tot nu. Het had echt niet veel gescheeld of de verregaande spionageoperaties van de NSA zouden ophouden. Vanuit verschillende hoeken werden de praktijken van na 11 september, waardoor ook Amerikaanse burgers in de gaten werden gehouden, aangeklaagd. Er waren de lekken naar de pers geweest van een groepje rechtgeaarde NSA-ers, de wettelijkheid van de hele operatie werd op hoog niveau getoetst. Maar met de aanslag in de metro van Madrid in 2004 kreeg het programma het zetje dat het nodig had. Anders dan de vorige klokkenluiders wist Edward Snowden dat hij met informatie naar buiten moest komen, veel informatie. Zeggen wat er aan onaanvaardbaars gebeurt, was niet genoeg gebleken. Dus besluit Snowden met een berg informatie onder de arm contact te zoeken met een aantal journalisten. En dan barst de bom... (United States of Secrets - PBS Frontline 2014)

Duur : 51 minuten
Op tv
  • Gisteren 29 augustus om 18:35
  • Morgen 31 augustus om 18:15

Eigen reportages

Laden

Contact

Je vragen of opmerkingen voor de redactie van Panorama zijn welkom via onderstaand formulier. (Reageren op een bepaalde uitzending kun je via Jouw mening, onderaan de pagina van die specifieke uitzending.)

Reeks 2014

Panorama

Duidingsmagazine dat eigen onderzoeksjournalistiek afwisselt met de allerbeste internationale current affairs-reportages.

Presentatie: Phara de Aguirre

35 afleveringen