De coulissen van de Wetstraat

Woensdag om 21:35

Driedelige reeks waarin Ivan De Vadder en Mark De Visscher drie memorabele momenten uit de recente Belgische politieke geschiedenis reconstrueren. De makers confronteren de hoofdrolspelers van toen met het verleden.

Aflevering 2: De laatste 24 uur van Vande Lanotte

In 2007 verliest Sp.a-voorzitter Johan Vande Lanotte de verkiezingen die Yves Leterme en zijn kartel CD&V/N-VA naar een electoraal hoogtepunt brengen. Vande Lanotte neemt de dag na de verkiezingen ontslag en geeft de fakkel meteen door aan de twee 'youngsters' Caroline Gennez en Freya Van den Bossche. Twee dagen later weigert Freya Van den Bossche om mee in het nieuwe verhaal te stappen. Gennez zet door, maar beleeft als voorzitter weinig vreugde aan haar keuze.

Duur : 54 minuten

Bart De Wever: het complete interview

"Ik zou er helemaal geen probleem mee hebben als er een wiedergutmachung met Jean-Marie Dedecker zou komen", zegt Bart De Wever helemaal op het einde van het interview dat Ivan De Vadder met hem had. Een verrassende ontboezeming die wel eens politieke consequenties zou kunnen hebben. Wat er nog allemaal gezegd werd, zie je in dit onverkorte interview.

Laden

Video

Laden

Caroline Gennez: het complete interview

"Het was niet meteen mijn slimste carrièremove, om het zacht uit te drukken." In het interview dat Ivan De Vadder had met Caroline Gennez voor de tweede aflevering van De coulissen van de Wetstraat, komen we uit eerste hand te weten hoe ze zelf de voorzitterswissel meemaakte. Hoe ze plots aangeduid werd als opvolger van Vande Lanotte, en hoe ze er ook meteen alleen voor stond nadat Freya Van den Bossche aan het twijfelen sloeg. En welke impact dat heeft gehad op haar politieke én persoonlijke leven.

Laden

Karel De Gucht: het complete interview

Heb je je ooit afgevraagd hoe het eraan toe gaat in een interview? Hoelang het eigenlijk duurt, hoeveel en wat er geknipt wordt? Wel, dit zijn ze: de onverkorte tapes van het interview dat Ivan De Vadder had met Karel De Gucht voor aflevering 1 van De coulissen van de Wetstraat.

Laden

Reeks 2013

De coulissen van de Wetstraat

Driedelige reeks waarin Ivan De Vadder en Mark De Visscher drie memorabele momenten uit de recente Belgische politieke geschiedenis reconstrueren: de afzetting in 2004 van partijvoorzitter Karel De Gucht door Guy Verhofstadt en de partijtop van de VLD; de dreigende breuk van het kartel CD&V/N-VA over de zaak Jean-Marie Dedecker in 2006; en de voorzitterswissel bij Sp.a na de verkiezingsnederlaag van 2007. De makers duiken in het uitgebreide VRT-archief en confronteren de hoofdrolspelers van toen met het verleden.

3 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

De Coulissen van de Weststraat

Veel zwakker dan de eerste (uitstekende)uitzending.
Bleef op mijn honger.
Een aaneenschakeling van platitudes .Wellicht te wijten aan het veel minder belangrijke onderwerp.
Bij de VLD was het een strijd tussen politieke Titanen.
Hier bij SP-A werd een lief, ietwat naïef meisje ,door een politieke krokodil opgepeuzeld.
Hoop dat de volgende uitzending wat meer vlees aan het bot zal hebben.