Canvascrack

Toegankelijke kennisquiz met Sven Speybrouck.

Aflevering 1

Aflevering 1

Harde maar tegelijk ook toegankelijke kennisquiz waarin een crack van een speler zoveel mogelijk geld probeert te verdienen door zoveel mogelijk uitdagers in een rechtstreeks duel uit te schakelen.

Duur : 29 minuten

Sven vervangt Herman

Door gezondheidsproblemen moet Herman Van Molle afhaken voor het nieuwe seizoen van de Canvascrack. Sven Speybrouck springt in als presentator van de dertiende jaargang van onze legendarische zomerquiz.

Herman Van Molle is formeel:

“De Canvascrack presenteren is een marathon. Het gaat om 62 afleveringen die in gecondenseerde en intensieve periodes worden opgenomen. Daar moet je 100% in orde voor zijn. En dat ben ik momenteel niet. Dus begin ik er ook niet aan. Ik ben blij dat Sven Speybrouck bereid is mij dit seizoen te vervangen. Hij deelt mijn passie voor kennis, cultuur, wetenschap en weetjes; een passie die niet alleen onontbeerlijk is om aan de Canvascrack deel te nemen, maar misschien nog meer om hem te presenteren. Ik wens Sven daarbij veel succes!”

De geest van Herman Van Molle zal sowieso doorheen het nieuwe seizoen van de Canvascrack waren. Niet alleen is en blijft hij samen met Karel Vereertbrugghen de geestelijke vader van de quiz, maar hij heeft ook nog volop meegewerkt aan de voorbereidingen van dit dertiende seizoen, het opstellen en stroomlijnen van de vragen, enz. Aan het ‘format’ van de quiz verandert ook deze keer niets. De Canvascrack blijft dus de stempel van Herman Van Molle dragen en is ook in deze nieuwe jaargang ‘fully Van Molle approved’.

Sven Speybrouck is bijzonder trots dat hij Herman Van Molle dit seizoen mag vervangen:

“Als kind had ik realistische dromen: ruimtevaarder worden. Of ridder. Herman Van Molle worden leek mij te hoog gegrepen. Daar durfde ik zelfs niet van te dromen. Maar zie. Ik ga mijn uiterste best doen en ik hoop, net als alle andere kijkers, vooral dat Herman snel weer terugkomt.”

14/03/2014

Herman Van Molle

Sven Speybrouck

Reeks 2014

Canvascrack

Harde maar tegelijk ook toegankelijke kennisquiz waarin een crack van een speler zoveel mogelijk geld probeert te verdienen door zoveel mogelijk uitdagers in een rechtstreeks duel uit te schakelen.

64 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Stoppen van Canvascrack

Geachte mevrouw, heer,
Een beetje late reactie van mijn kant op het stoppen van de Canvascrack, maar dat besef kwam pas deze zomer. Sven had het vorig jaar zo goed overgenomen en ik en meerdere Nederlanders zijn dol op deze interessante quiz, dat ik toch nog even mijn pijn kenbaar wil maken en jullie laten weten dat ik deze quiz heel erg zal missen.
We zullen deze kwaliteit nergens anders meer tegenkomen en wil u toch ook verzoeken om op uw beslissing terug te komen. Met vriendelijke groet, Marianne Wiggers

Canvascrack beeindigd

Wat ongelofelijk jammer dat men kennelijk heeft besloten deze populaire quiz te beeindigen.
Ook in Nederland heeft deze quiz heel veel fans !
Graag zou ik u in overweging willen geven dit programma opnieuw te gaan uitzenden.
Ik weet zeker dat u hiermee veel mensen een groot plezier zult doen.
Ik zie ernaar uit !

geen canvascrack meer

crack : het hart brak

online meespelen

Kunnen we dit jaar ook weer online meespelen?

Alvast bedankt voor de reactie!

Het online spel van de Canvascrack

Het online spel van de Canvascrack wist de voorbije jaren heel wat spelers te bekoren. Maar ondanks intensieve opvolging bleek het na drie seizoenen nog altijd niet stabiel. Daarom hebben we, na wikken en wegen, beslist om het spel dit jaar niet meer aan te bieden. We willen alle spelers hartelijk danken voor hun geduld en enthousiasme, en we blijven in de toekomst zeker experimenteren met boeiende 2e schermbelevingen.

ONLINE SPELEN

WAS ZO PRETTIG OM ONS MET DE CRACK TE METEN

Canvascrack stopt online

Zeer jammer dat de beste quiz op TV en online met het laatste gestopt is. Het was steeds een geweldige prettige en diepgaande gebeurtenis waar je voor thuis bleef en nergens anders voor gestoord wilde worden. Ik dank CANVAS ook dat ze het zo vaak hebben gebracht maar hoop toch stilletjes op het weer mogen meedoen via internet. Succes voor Sven en beterschap voor Herman, een echte Canvascrack. !!!

online meespelen

Bijzonder ontgoocheld dat er dit jaar geen mogelijkheid is om online mee te spelen. Voor spelers die niet "sexy" genoeg zijn/waren om zelfs nog maar uitgenodigd te worden tot de voorrondes was dit de enige mogelijkheid om toch nog enige eer te behalen. Jammer!

online meespelen

Wat is het jammer dat wij niet meer online kunnen meespelen. Gaf een extra dimensie + konden zo, zelfs in buitenland genieten.
Misschien volgend jaar? of zoek een zeer capabele ICT.
Vriendelijke groeten
Marjan De Keyser

Meedoen online niet meer mogelijk

Wat vind ik dat enorm jammer. Ik heb altijd met veel plezier meegedaan!!

Online spel

Ik vind het spijtig dat het online spel dit jaar niet doorgaat, ik keek er zo naar uit. Hopelijk komt het nog terug, ik zal jammer genoeg niet alle uitzendingen volgen en de reden ligt voor de hand.

Verdwijnen on-line spel

Spijtig, ik vond het een enorme meerwaarde voor de beleving van de Canvascrack. Ik ga het missen.