Canvascrack

Kennisquiz, dit jaar met Sven Speybrouck. En misschien ook met jou?

Reserveer je stoel(en) in ons publiek
Stel je kandidaat voor de preselecties

Aflevering

Aflevering

Harde maar tegelijk ook toegankelijke kennisquiz waarin een crack van een speler zoveel mogelijk geld probeert te verdienen door zoveel mogelijk uitdagers in een rechtstreeks duel uit te schakelen.

Duur : 30 minuten

Opname bijwonen?

Wil je de Canvascrack graag een keer live meemaken? En nadien iets drinken op onze kosten?
Meld je dan hieronder aan voor een of meerdere opnames van het komende seizoen.

De opnames duren telkens ongeveer een uur, en vinden plaats in de VRT-studio's (Auguste Reyerslaan 52, 1043 Brussel).

Sven vervangt Herman

Door gezondheidsproblemen moet Herman Van Molle afhaken voor het nieuwe seizoen van de Canvascrack. Sven Speybrouck springt in als presentator van de dertiende jaargang van onze legendarische zomerquiz.

Herman Van Molle is formeel:

“De Canvascrack presenteren is een marathon. Het gaat om 62 afleveringen die in gecondenseerde en intensieve periodes worden opgenomen. Daar moet je 100% in orde voor zijn. En dat ben ik momenteel niet. Dus begin ik er ook niet aan. Ik ben blij dat Sven Speybrouck bereid is mij dit seizoen te vervangen. Hij deelt mijn passie voor kennis, cultuur, wetenschap en weetjes; een passie die niet alleen onontbeerlijk is om aan de Canvascrack deel te nemen, maar misschien nog meer om hem te presenteren. Ik wens Sven daarbij veel succes!”

De geest van Herman Van Molle zal sowieso doorheen het nieuwe seizoen van de Canvascrack waren. Niet alleen is en blijft hij samen met Karel Vereertbrugghen de geestelijke vader van de quiz, maar hij heeft ook nog volop meegewerkt aan de voorbereidingen van dit dertiende seizoen, het opstellen en stroomlijnen van de vragen, enz. Aan het ‘format’ van de quiz verandert ook deze keer niets. De Canvascrack blijft dus de stempel van Herman Van Molle dragen en is ook in deze nieuwe jaargang ‘fully Van Molle approved’.

Sven Speybrouck is bijzonder trots dat hij Herman Van Molle dit seizoen mag vervangen:

“Als kind had ik realistische dromen: ruimtevaarder worden. Of ridder. Herman Van Molle worden leek mij te hoog gegrepen. Daar durfde ik zelfs niet van te dromen. Maar zie. Ik ga mijn uiterste best doen en ik hoop, net als alle andere kijkers, vooral dat Herman snel weer terugkomt.”

Herman Van Molle

Sven Speybrouck

Stel je kandidaat

Schuilt er een Canvascrack in jou? Schrijf je dan zeker in voor onze selectieproeven!

Voor de uitzendingen van dit jaar zijn de selecties afgerond. De volgende proeven vinden dit najaar of volgend voorjaar plaats. Wil je daar graag bij zijn, vul dan het inschrijvingsformulier hieronder zo volledig mogelijk in en vergeet niet om een recente foto bij te voegen.

Gelieve jezelf maar één keer in te schrijven. We kunnen niet alle kandidaten onmiddellijk uitnodigen voor een selectieproef, maar elke kandidatuur wordt wel zorgvuldig bewaard. Hou er ook rekening mee dat wie al ooit aan een selectieproef of aan het programma heeft deelgenomen zich niet meer kan inschrijven.

Reeks 2013

Canvascrack

Harde maar tegelijk ook toegankelijke kennisquiz waarin een crack van een speler zoveel mogelijk geld probeert te verdienen door zoveel mogelijk uitdagers in een rechtstreeks duel uit te schakelen.

70 afleveringen