Borgen

Dinsdag om 21:30

Reeks 3: Vanaf 18 maart 2014


Politiek drama over het leven van Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken, en de mensen uit haar entourage.

Aflevering 1

Aflevering 1

Birgitte Nyborg is de charismatische voorzitter van de ietwat saaie Deense centrumpartij De Gematigden. Kort voor de verkiezingen krijgt ze van haar PR-adviseur Kasper Juul compromitterende informatie over haar belangrijkste opponent: de zittende premier Lars Hesselboe. Juul heeft die informatie te pakken gekregen via zijn ex-vriendin, de journaliste en tv-presentatrice Katrine Fönsmark. Die heeft nu een relatie met Hasselboe's PR-man Ole Dahl. Nyborg wil het bezwarende nieuws niet gebruiken in haar campagne en daarom trekt Juul ermee naar Michael Laugesen, de leider van de socialistische oppositiepartij...

Duur : 58 minuten

Reeks 1

Borgen

Deens politiek drama, bekroond met de Prix Italia, een Gouden Nimf in Monte Carlo en de Fipa Grand Prize. De reeks neemt ons mee naar de wandelgangen van Cristiansborg, of gewoon Borgen ('de burcht'): hét machtscentrum van de Deense staat, waar niet alleen het Parlement gevestigd is, maar ook het kantoor van de Eerste Minister en het Hooggerechtshof. We maken er kennis met een kluwen van politici, adviseurs, spin-dokters en journalisten, die allemaal hun rol spelen in het politieke spel. En we zien hoe hun professionele carrière zijn tol eist in hun persoonlijke leven.

Met: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg Christensen), Mikael Birkkjaer (Phillip Christensen), Sören Malling (Torben Friis), Peter Mygind (Michael Laugesen), Birgitte Hjort Sörensen (Katrine Fönsmark), Pilou Asbaek (Kasper Juul) e.a.

10 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Borgen, eerste aflevering

Wauw. TV van de bovenste plank. Dit ga ik iedere week volgen.